L’EuroParlament és una gran idea”                                 PALMA - FRANCISCA BENNASAR , PRESIDENTA DEL ROTARY CLUB RAMON LLULL.  

 

Pensa de les jornades que que s’estan realitzant a EuroParlament Palma?

És una idea fantàstica perquè avui és un dia de celebració i el Parlament europeu és molt desconegut la gent no sap que hi ha unes persones que són cada dia  fent feina per construir es millor projecte d’aquest segle. No hi ha un projecte més important que s’ha construcció europea perque junts tenim tantes oportunitats que separats no tindriem

 

M’agradaria preguntar-li per la seva trajectòria política, pensa que és el mateix ser eurodiputada ara que fa 15 anys?

Quan vaig arribar a Brussel·les l’objectiu era construir La Ciutadania Europea ,haviem de construir la moneda...hi havia molt de reptes per davant.

Ara els partits nacionalistes i el populisme que han entrat dins el parlament europeu està posant en perill tota la feina d’ aquest trenta últims anys; un espai de convivènça , d’educaciò i de tolerànça.

 

Quina opinió té  de com surtirem després de les eleccions al parlament Europeu , més fortalecits , ens quedarem on som o donarem una passa enrera?

En aquestes eleccions hem sortir  més forts perquè només si som forts tindrà continitat el projecte europeu, d’aquí l’importància d’anar a votar per una Europa més forta, unida i solidària.

 

Han variat molt les posicions polítiques de Europa respecte als principals problemes?

Han variat les circunstàncies , els problemes sempre hi seràn .L’Unió Europea intenta donar una resposta acord a les noves condions polítiques i econòmiques

 

Texte: Marilyn Jara Pacheco i Erika Costa


Icones cortesia de:Designed by Ibrandify / Freepik